Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@14:33:05 GMT

بیماری «آب مروارید» چشمان چه کسانی را تهدید می کند

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۷۳۸۷۸

بیماری «آب مروارید» چشمان چه کسانی را تهدید می کند

مرتضی غفاریان مسئول روابط عمومی انجمن علمی اپتومتری ایران، به بهانه روز جهانی بینایی، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: بنیاد بین المللیLions Club ، از حدود سال ۲۰۰۰ میلادی این روز جهانی مصادف با دومین پنج شنبه اکتبر هر سال را مطرح کرد.

وی افزود: LCIF یک مرجع جهانی در پشتیبانی برای جلوگیری از نابیناییِ قابل پیشگیری و بازگرداندن بینایی افراد در تمام نقاط جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غفاریان ادامه داد: LCIF میزبان تعدادی از برنامه‌های بینایی است، از جمله برنامه‌هایی که به پشتیبانی و توسعه سیستم‌های مراقبت از چشم کمک می‌کنند. همچنین منابع مالی و تجهیزاتی لازم را برای جراحی‌ها و درمان‌های ترمیم بینایی فراهم می‌کنند و داروها را برای افرادی که در معرض خطر بیماری‌های چشم هستند، توزیع می‌کنند.

وی افزود: این نهاد از طریق تلاش‌های مشترک با شرکای خود، مقامات محلی مراقبت‌های بهداشتی، چشم پزشکان و اپتومتریست ها، سایر سازمان‌های غیر دولتی، به حداقل ۳۰ میلیون نفر کمک کرده است تا بینایی خود را بهبود بخشند.

غفاریان در ادامه به علل اصلی و عمده کم بینایی در جهان اشاره کرد و گفت: عیوب انکساری اصلاح نشده، مانند نزدیک بینی، دور بینی و آستیگماتیسم، آب مروارید جراحی نشده، گلوکوم یا آب سیاه، از مهم‌ترین علل بروز اختلال در بینایی افراد است.

وی افزود: انجمن علمی اپتومتری ایران و اپتومتریست ها با شرکت در برنامه‌های مدون کشوری مانند طرح پیشگیری از تنبلی چشم که برای کودکان ۴ تا ۶ ساله هر سال اجرا می‌شود و غربالگری‌های متعدد خیریه در مناطق محروم و آسیب دیده از بلایای طبیعی، نقش به سزایی در بهداشت و سلامت بینایی جامعه دارد.

این اپتومتریست، در ادامه بیماری‌های شایع چشم اشاره کرد و گفت: از نظر آماری شایع‌ترین بیماری چشمی که منجر به نا بینایی و کم بینایی می‌شود، در کل دنیا آب مروارید عمل نشده است. از علل اصلی کم بینایی هم تنبلی چشم درمان نشده در سن طلایی درمان (قبل از ۸ سال) است.

مسئول روابط عمومی انجمن علمی اپتومتری ایران، در پاسخ به این سوال که برای پیشگیری از تشدید کم بینایی، عینک طبی بهتر است یا لنز، افزود: در این خصوص نمی‌توان پاسخ قطعی داد. برای فردی که تمایلی به زدن عینک ندارد و شرایط لازم برای عمل را دارد، با درصد پایینی از ریسک برگشت نمره یا خشکی و حساسیت چشم، عمل‌های «ریفراکتیو» نیز گزینه مناسبی است.

غفاریان، از «آب مروارید» یا کاتاراکت به عنوان یکی از بیماری‌های شایع چشم در دوران سالمندی نام برد و گفت: این بیماری در اصل وابسته به سن است.
بعد از ۷۰ سالگی اکثر افراد، درجاتی از آب مروارید را دارند و در واقع جز روند فیزیولوژیک سالخوردگی و تجمع لایه‌های متراکم سخت و تار شده در «کریستالین» لنز یا همان عدسی طبیعی داخل چشم است. البته مواردی که تا سنین بالاتر یا حتی ۸۰ سال، نیاز به جراحی پیدا نمی‌کنند، هم وجود دارد.

وی ادامه داد: پس این وضعیت فیزیولوژیک قابل پیشگیری نیست. موارد ژنتیکی هم داشته ایم که در سنین پایین‌تر یا مادرزادی آب مروارید داشته اند که در صورت شدت این عارضه در نوزادان، بسیار مهم است قبل از ۶ ماهگی عمل شوند تا کارکردهای نرمال سیستم بینایی رشد طبیعی پیدا کند و شدیدترین نوع آمبلیوپی رخ ندهد.

غفاریان تاکید کرد: یک سری افراد هم در اثر استفاده از داروهایی مثل کورتن ها یا ضربه، دچار آب مروارید می‌شوند که در تمامی سنین ممکن است رخ دهد.

کد خبر 5043641

منبع: مهر

کلیدواژه: اپتومتری بینایی سنجی چشم پزشکی ویروس کرونا پروتکل های بهداشتی واکسن آنفلوانزا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی علیرضا زالی سیما سادات لاری سالمندی آمار کرونا کووید 19 سازمان بیمه سلامت دیابت تغذیه سازمان غذا و دارو بیماری های قلبی و عروقی آب مروارید کم بینایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۳۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حزب‌الله: دیوانگی اسرائیل ما را نمی‌ترساند

به گزارش خبرآنلاین، «محمد رعد» رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان در مراسم بزرگداشتی که حزب‌الله برای یکی از نیروهای خود برگزار کرد، گفت: دشمن عقلش را از دست داد و دیوانه شد و نتوانست قبل از اینکه کشتی‌هایی از تمام کشورهای غربی برای کمک به آن بیایند، بیدار شود و روی پاهایش بایستد، دشمن افلیجی است که ضربه سختی به سرش وارد شد، سعی کردند او را احیا کنند اما او بیدار نشد و او را تقویت کرده و به ارتکاب جنایت و نابود کردن مردم غزه تشویق کردند.

همچنین رعد اظهار کرد: هیچ قانون بین‌المللی نیست که بر اساس عدالت درباره آن حکم دهد و هیچ نیروی بین‌المللی وجود ندارد که آن را بازدارد بلکه بر عکس کسانی هستند که از آن حمایت می‌کنند تا این جنایات را مرتکب شود، همان کسانی که به حمایت از حقوق بشر فرا می‌خوانند، تمام منافق‌ها و دروغ‌گوهایی که مدعی تمدن و پیشرفت در غرب هستند اما از این دشمن حمایت مالی کرده و پول، سلاح و بمب‌های هوشمند و همینطور کریدور هوایی دائمی در اختیار آن قرار می‌دهند.

به گزارش ایسنا، رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان در مورد برخی حاکمیت‌ها و رهبران منطقه که از روی اشتباه روی این مدافعان حقوق بشر حساب باز کردند، ابراز تاسف کرد و گفت: مشخص شد که آنها در واقع بر روی جنایتکاران تکیه کردند و اگر آنها نبودند، رژیم صهیونیستی هم جرات نمی‌کرد دست به هیچ حماقتی در منطقه ما بزند.

او در ادامه تاکید کرد: دیوانگی دشمن ما را نمی‌ترساند و ما برای روبه‌رو شدن با آن و جان‌فشانی و دادن خونمان در راه دفاع از کشور و حاکمیت و عزت‌مان آماده‌ایم و می‌خواهیم آن در برابر تاریخ و تمام نسل‌های بشریت تقبیح کنیم چراکه آنچه در غزه مرتکب می‌شود، قبیح، جنایت و ننگی است که هیچ نسلی از شرق و غرب هرگز نمی‌تواند پلیدی آن را تحمل کند.

رعد در پایان نیز گفت: ما به شهادت نیروهای جهادگرمان و به جان‌فشانی‌ها و کارهای صالحشان افتخار می‌کنیم، دست آنها را می‌فشاریم و در کنارشان می‌ایستیم، مسوولیت ما این است که از آن حمایت کنیم، آنها را تقویت کنیم و مایوس‌کنندگانی که می‌خواهند ناامیدی را در دل مردم بکارند، کنار بزنیم و از آنجایی که مقابله ما با این دشمن رویارویی و تقابلی تعیین‌کننده و تاریخی بوده، پیروزی ما نیز سرنوشت‌ساز و تاریخی خواهد بود.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903131

دیگر خبرها

  • حزب‌الله: دیوانگی اسرائیل ما را نمی‌ترساند
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • آب مروارید چیست؟ (فیلم)
  • حمله گرگ به گله گوسفند در کوه‌های شرقی سمیرم
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • ببینید | آب مروارید چیست؟
  • آب مروارید چیست؟ فیلم
  • انسان‌تباران دنیسووا چه کسانی بودند؟ (+عکس)
  • (تصاویر) تهدید درخت‌های قدیمی پارک لاله؟